Sigla DespreIsus.ro

De ce să iei în considerare evanghelia?

Data articolului: 11/12/2010 2:56:48 PM

Faptul că eşti bun nu te va salva, mersul la biserică nu te va salva, părinţii tăi nu te pot salva, inteligenţa ta nu te va salva; nimic de pe lumea aceasta nu te poate salva, decât evanghelia.

de William Anderson

Cei ce Îl caută pe Dumnezeu şi caută să afle adevărul, ar trebui să ia în considerare evanghelia şi să facă tot posibilul să o înţeleagă, pentru că doar evanghelia este „puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede...” (Romani 1:16). Faptul că eşti bun nu te va salva, mersul la biserică nu te va salva, părinţii tăi nu te pot salva, inteligenţa ta nu te va salva; nimic de pe lumea aceasta nu te poate salva, decât evanghelia.

Înţelege faptul că problema credinţei în evanghelie nu este una intelectuală, ci una a inimii. Noi suntem în rebeliune faţă de creatorul nostru şi preferăm întunericul în loc de lumină. Vrem să fim proprii noştri dumnezei aşa încât să căutăm viaţa, fericirea şi satisfacţia În propriile noastre condiţii, în loc să le găsim în Dumnezeu. Înăbuşim adevărul pentru că ne place păcatul (Romani 1:18-25). Acest lucru este valabil pentru mine şi este valabil pentru tine.

Când Isus a fost pe pământ a spus multe lucruri uimitoare, a iubit mulţi oameni şi a făcut multe minuni, printre care cea a învierii unor oameni din morţi. Dar, în ciuda tuturor lucrurilor pe care le-a spus sau le-a făcut, mulţi oameni care au auzit despre ce a făcut sau au văzut aceste lucruri, au strigat: „Răstigneşte-L!” atunci când Pilat a oferit mulţimii ocazia să-I dea drumul. Ei au ales să elibereze un ucigaş în locul lui Isus. Aceasta dovedeşte faptul că, dacă inima ţi-e împietrită, nimic de pe lumea asta nu te va convinge de evanghelie.

Vara trecută, pe când împărtăşeam evanghelia într-un parc de aici, din Bucureşti, l-am întrebat pe un tânăr de 20 de ani care avea o prietenă de 14 ani: „Dacă Dumnezeu este adevărat, L-ai vrea în viaţa ta?” S-a gândit puţin şi în cele din urmă a zis: „Grea întrebare!” I-am spus că nu este greu de răspuns, dar că el nu vrea să recunoască faţă de el însuşi că nu-L vrea pe Dumnezeu în viaţa lui pentru că iubeşte mai mult păcatul. A părut şocat când i-am spus asta, dar după câteva momente de gândire, a zis: „Ai dreptate.”

Nu încerca să vii cu propria ta concepţie despre Dumnezeu cercetând toate religiile din lume şi alegând apoi ceea ce-ţi place sau luând doar lucrurile care îţi plac din Biblie, respingând restul. Dacă faci asta, îţi creezi un dumnezeu după asemănarea ta iar acel dumnezeu nu-ţi va fi de niciun ajutor în clipa în care vei sta faţă în faţă cu adevăratul Dumnezeu.

Supărat tânăr
Dacă vii la Dumnezeu cu o atitudine arogantă şi plină de mânie şi spui: „Dovedeşte-mi ce poţi până voi fi mulţumit, dacă nu, nu o să cred în tine!”, nu-L vei găsi niciodată. Biblia ne spune că Dumnezeu este împotriva celor mândri, dar celor smeriţi El le dă har (vezi Iacov 4:4-10). Ca să Îl găseşti pe Dumnezeu şi adevărul, trebuie să vii cu smerenie înaintea Lui şi să-I spui: „Dacă eşti adevărat, Te rog deschide-mi inima către Tine şi ajută-mă să înţeleg evanghelia.” Smerenia este secretul prin care este descoperit Dumnezeu. 
Isus pe cruce

O definiţie de bază a evangheliei este că aceasta reprezintă vestea bună a ceeace Dumnezeu a făcut prin Fiul Său, Isus Hristos, pentru a-Şi restaura împărăţi, pentru a domni peste toată creaţia şi pentru a-i aduce la împăcare pe toţi cei care se pocăiesc şi îşi pun credinţa în Isus. Dar e nevoie de mult mai mult pentru a înţelege cu adevărat evanghelia în întregime. Am scris o broşură de 34 de pagini care ţi-ar putea fi de folos la începutul călătoriei tale spre înţelegerea evangheliei. Broşura descrie evanghelia în detaliu, cuprinzând multe versete din Biblie. Poate fi descărcată în format pdf, aici: Evanghelia detaliata

Eu am început să-L urmez pe Isus prin nişte prieteni care mi L-au arătat prin dragostea lor şi prin Biblia pe care mi-au dat-o şi pe care m-au ajutat mai apoi să o înţeleg. Ţi-aş sugera să-ţi cumperi Noua Traducere în Limba Română, care este o traducere bună şi foarte uşor de înţeles. Pentru început, citeşte cele patru evanghelii iar apoi citeşte cartea Romani, care este cea mai bogată în adevăruri despre evanghelie.

Dacă ai îndoieli sau lupte interioare sau dacă ai întrebări despre credinţa în Dumnezeu sau despre credinţa că Biblia este cu adevărat cuvântul lui Dumnezeu, citeşte celelalte articole din secţiunea „De ce să crezi” de pe pagina principală.

Amiteşte-ţi că nu-L vei găsi pe Dumnezeu pe cont propriu. Ai nevoie de El ca să ţi Se descopere. Aşa că, mergi la El cu smerenie şi roagă-L să ţi se dezvăluie. Ai totul de câştigat dacă faci acest lucru şi totul de pierdut dacă nu-l faci.

foc
Într-o zi vei sta înaintea lui Isus şi vei da socoteală de viaţa ta. Dacă în ea există urmă de păcat, vei fi condamnat la iad, unde vei experimenta mânia lui Dumnezeu pentru totdeauna. Dacă te-ai întors de la păcat la Dumnezeu şi ţi-ai pus credinţa în Isus şi în tot ce a făcut El pentru tine, atunci nu va trebui să stai înaintea Lui la judecată, pentru că El a suferit deja pedeapsa ta în locul tău. În schimb, vei petrece toată veşnicia în prezenţa lui Dumnezeu, ca membru al familiei Sale, pe noul pământ, după ce Dumnezeu va restaura toate lucrurile.

Sună prea bine ca să fie adevărat, dar este. Îmbr
Fluture
ăţişează evanghelia ca şi ea să te îmbrăţişeze pe tine!

Cuvinte cheie: Evanghelia, Dumnezeu

Nu sunt comentarii

Nu există comentarii încă.

Other articles
Centralitatea Evangheliei
Evanghelia nu reprezintă doar minimul de cerințe doctrinare necesar pentru a intra în Împărăție, ci modalitatea prin care înregistrăm orice progres în Împărăție. Read more »
Data articolului: 6/28/2013 1:40:28 PM |
Pericolul încercării de a-I fi plăcut lui Dumnezeu
Sandra s-a luptat toată viaţa cu dorinţa de a-i mulţumi pe oameni. Ea spune că nu-şi aminteşte vreo vreme în care să nu să se fi întrebat ce cred ceilalţi despre ea. Read more »
Data articolului: 2/10/2012 12:41:47 PM |
Cel mai transformator cuvânt
Evanghelia pe care ţi-o predici va avea un efect enorm asupra a ceea ce îţi doreşti, a ceea ce gândeşti, spui şi faci... Read more »
Data articolului: 1/22/2012 11:44:32 PM |
Puterea transformatoare a Evangheliei
Pentru că Îl iubim pe Domnul, cu toţii vrem să devenim bărbaţi şi femei care Îi reflectă viaţa cu tot mai multă desăvârşire. Pentru noi, întrebarea nu este: „Ar trebui oare să căutăm să creştem în evlavie?” ci mai degrabă: „Cum creştem în evlavie?” Read more »
Data articolului: 1/13/2012 1:01:32 PM |
Cum să nu devii creştin
Ce înseamnă să fii creştin? Cum devii unul? Mă bucur că ai întrebat. Mai întâi, să analizăm trei moduri în care nu poţi deveni copil al lui Dumnezeu. Chiar aşa. Cum să nu devii creştin. Read more »
Data articolului: 8/1/2011 8:36:18 AM |
Copyright © William Anderson | All Rights Reserved