Sigla DespreIsus.ro

Cel mai transformator cuvânt

Data articolului: 1/22/2012 11:44:32 PM

Evanghelia pe care ţi-o predici va avea un efect enorm asupra a ceea ce îţi doreşti, a ceea ce gândeşti, spui şi faci...

de Paul David Tripp  (Paul Tripp Ministries)

BibliaÎntotdeauna îţi predici un fel de evanghelie sau altul. În fiecare zi îţi predici o evanghelie a singurătăţiitale, a neputinţei şi a lipsei tale de resurse sau îţi predici cu credincioşie Evanghelia Domnului Isus Cristos. Evanghelia pe care ţi-o predici va avea un efect enorm asupra a ceea ce îţi doreşti, a ceea ce gândeşti, spui şi faci în lucrarea ta. 

Pentru ca lucrarea ta să fie întru totul ceea ce Dumnezeu a poruncit să fie, trebuie să trăieşti şi să slujeşti pornind de la o înţelegere sigură a identităţii tale de copil al harului transformator al lui Dumnezeu, fără plată şi personal. Acel har trebuie să fie mereu nou şi înviorător pentru tine. Trebuie să fie sărbătorit personal. Nu trebuie niciodată lăsat să fie distant, tehnic şi doar academic. Harul nu trebuie să fie un lucru pe care îl priveşti doar din punct de vedere teologic, trebuie să fie şi un lucru pe care îl trăieşti practic. Hrănindu-ţi propriul suflet pentru slujire, trebuie să te gândeşti din nou şi din nou la natura harului care ţi-a fost dat. 

Unilateral şi radical 

Harul este cel mai transformator cuvânt din Scriptură. Întreaga Biblie este o naraţiune a harului lui Dumnezeu, o istorisire a răscumpărării nemeritate. Prin puterea transformatoare a harului Său, Dumnezeu intră unilateral în gunoiul acestei lumi căzute, prin prezenţa Fiului Său şi Îşi transformă radical copiii din ceea ce suntem (păcătoşi) în ceea ce devenim prin puterea Sa (asemenea lui Cristos). Celebrul imn al lui John Newton foloseşte cel mai potrivit cuvânt posibil pentru acest har: măreţ. 

Deci harul este o istorisire şi harul este un dar. Este caracterul lui Dumnezeu şi este speranţa ta. Harul este o unealtă transformatoare şi o stare relaţională. Harul este o teologie şi o invitaţie. Harul este o experienţă şi o chemare. Harul îţi va da viaţa peste cap, dându-ţi în acelaşi timp o odihnă pe care nu ai cunoscut-o niciodată. Harul te va convinge de nevrednicia ta fără să te facă vreodată să te simţi neiubit. 

Harul te va face să recunoşti că nu poţi câştiga bunăvoinţa lui Dumnezeu şi îţi va înlătura teama de a nu te ridica la standardele Lui. Harul te va confrunta cu faptul că eşti mult mai nesemnificativ faţă de cât credeai că eşti, chiar pe când te asigură că poţi fi mult mai mare decât ţi-ai imaginat vreodată. Harul te va pune la punct fără să te pună la colţ. 

Harul îţi va da puterea să înfrunţi adevăruri despre tine pe care ai ezitat să le priveşti, eliberându-te în acelaşi timp de introspecţia conştientă de sine. Harul te va pune faţă în faţă cu slăbiciuni serioase, în acelaşi timp aducându-ţi înainte putere nouă. Harul îţi va spune ceea ce nu eşti, poftindu-te, în acelaşi timp, să fii ceea ce poţi fi acum. Harul te va face mai incomod decât ai fost vreodată, oferindu-ţi în acelaşi timp, mai multă mângâiere decât ai cunoscut vreodată. Harul te va aduce la capătul puterilor tale invitându-te, în acelaşi timp, la noi începuturi. Harul îţi va spulbera speranţele, dar nu te va lăsa niciodată fără speranţă. Harul îţi va distruge împărăţia când îţi va prezenta un Rege mai bun. Harul îţi va expune orbirea atunci când îţi va da ochi să vezi. Harul te va face mai trist decât ai fost vreodată, oferindu-ţi, în acelaşi timp, motive de sărbătoare mai mari decât ai avut vreodată. 

Harul intră în viaţa ta într-o clipă şi va locui în tine pe veci. Pur şi simplu nu poţi trăi o viaţă productivă sau avea o slujire productivă în lumea aceasta dărâmată decât cu o înţelegere practică a harului care ţi-a fost dat. 

Aşa că, predică Evanghelia harului cu credincioşie oamenilor care se află în grija ta, dar începe să ţi-o predici ţie zilnic, pentru binele propriului tău suflet şi cel al lucrării la care te-a chemat Dumnezeu.


Cu permisiunea autorului de a traduce şi posta acest articol pe "despreisus".

Paul Tripp este preşedintele Paul Tripp Ministries, o organizaţie non-profit al cărei moto este: “Conectarea puterii transformatoare a lui Isus Cristos la viaţa de zi cu zi.” Tripp este şi professor de viaţă şi îngrijire pastorală la Redeemer Seminary din Dallas, Texas, şi director executive la Center for Pastoral Life and Care [Centrul pentru viaţă şi îngrijire pastorală din Forth Worth, Texas. Tripp a scris multe cărţi despre viaţa creştină care sunt citite şi distribuite la nivel internaţional în toată lumea, Este căsătorit de mulţi anicu Luella şi împreună au patru copii.


Cuvinte cheie: Evanghelia, har, harul,

Nu sunt comentarii

Nu există comentarii încă.

Other articles
Centralitatea Evangheliei
Evanghelia nu reprezintă doar minimul de cerințe doctrinare necesar pentru a intra în Împărăție, ci modalitatea prin care înregistrăm orice progres în Împărăție. Read more »
Data articolului: 6/28/2013 1:40:28 PM |
Pericolul încercării de a-I fi plăcut lui Dumnezeu
Sandra s-a luptat toată viaţa cu dorinţa de a-i mulţumi pe oameni. Ea spune că nu-şi aminteşte vreo vreme în care să nu să se fi întrebat ce cred ceilalţi despre ea. Read more »
Data articolului: 2/10/2012 12:41:47 PM |
Cel mai transformator cuvânt
Evanghelia pe care ţi-o predici va avea un efect enorm asupra a ceea ce îţi doreşti, a ceea ce gândeşti, spui şi faci... Read more »
Data articolului: 1/22/2012 11:44:32 PM |
Puterea transformatoare a Evangheliei
Pentru că Îl iubim pe Domnul, cu toţii vrem să devenim bărbaţi şi femei care Îi reflectă viaţa cu tot mai multă desăvârşire. Pentru noi, întrebarea nu este: „Ar trebui oare să căutăm să creştem în evlavie?” ci mai degrabă: „Cum creştem în evlavie?” Read more »
Data articolului: 1/13/2012 1:01:32 PM |
Cum să nu devii creştin
Ce înseamnă să fii creştin? Cum devii unul? Mă bucur că ai întrebat. Mai întâi, să analizăm trei moduri în care nu poţi deveni copil al lui Dumnezeu. Chiar aşa. Cum să nu devii creştin. Read more »
Data articolului: 8/1/2011 8:36:18 AM |
Copyright © William Anderson | All Rights Reserved